3 Principes Vuurtoren
Bregje Taalman

Bregje Taalman

Amersfoort| Online

Sinds ik mijn studie psychologie koos, ben ik altijd ergens 'op zoek gebleven'. Ik kan je een hele lange lijst geven van (vervolg)studies, trainingen en visies die ik heb gedaan, onderzocht en toegepast. Zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn werk als relatietherapeut en psycholoog paste ik deze kennis en ervaring dan vervolgens toe, werkte ik hiermee, en bleef ik bij tijd en wijle weer 'zoeken'. Pas sinds ik vorig jaar op de drie principes stuitte, zoals omschreven door Sydney Banks, begreep ik eigenlijk waar ik misschien naar zocht. Het bewustworden van hoe onze werkelijkheidsbeleving van moment tot moment tot stand komt gaf en geeft mij rust, helderheid en inzicht. Het is alsof ik meer zie in welke verwarring ik heel lang zat.

Sindsdien heeft deze manier van kijken als vanzelf, en soms ook wat moeizamer trouwens, de weg gevonden in mijn sessies met stellen en met mensen individueel. Ik werk in een eigen praktijk in Amersfoort.
Ik integreer nu deze manier van kijken met mijn eerdere manier van werken.

Ook in mijn persoonlijke leven, in mijn relatie en als moeder van drie pubers ervaar ik verlichting, inzichten en meer rust. En blijf ik ook daar natuurlijk een soms meer heldere en soms meer troebelere staat van zijn tegenkomen, gewoon zoals dat werkt!

Ervaring met de 3 principes

Sinds ik een jaar geleden op de 3 principes stuitte, heeft 'het' me enorm gegrepen en vast gepakt. Ik ben gaan lezen, podcasts gaan luisteren, met verschillende practitioners in gesprek gegaan, ben in een intervisiegroep met 3P-collega's gegaan. Ook volgde ik verschillende trainingsdagen over deze manier van kijken en ben ik naar een vierdaags event (Viva-event, Spanje) geweest, waar meerdere 3P-facilitators hun inspiratie en inzichten deelden.

Naast deze 'voeding' ben ik ook vooral steeds meer gegrond geraakt in deze manier van kijken door mijn bewustzijn van mijn levenservaring van moment tot moment zelf. Het steeds weer herkennen hoe mijn ervaring zich vormt, via mijn denken en bewustzijn, en dat dit mij dus een Inside-out-ervaring geeft, in plaats van een outside-in-ervaring doet enorm veel verschuiven. Het heeft voor mij daadwerkelijk een paradigmaverschuiving betekend.

Wees welkom als je benieuwd bent en nieuwsgierig om dit bij jezelf te bekijken.

Aanbod

  • 1-op-1
  • Coach
  • Gesprekspartner
  • Therapeut
  • Zorgverlener

Heb je een vraag of wil je meer weten over Bregje Taalman? Neem contact op!

Stuur mail Bellen Bezoek website

'We are conditioned into a point of view'

Amy Johnson