3 Principes Vuurtoren

Nieuws en inspiratie

15 mei 2024

Onze tweede Nieuwsbrief vliegt inmiddels door de lucht! Veel leesplezier!


24 april 2024 “blog”

Het wonder van waarnemen. 

Enkele weken geleden was ik op bezoek bij een gezin met een klein baby’tje. 

We keken naar de kleine, hij zat op schoot bij zijn vader en werd na een dutje net wakker.  Zijn ogen waren open, wiebelden wat en vielen even dicht. Daarna gingen ze weer open en hij keek. 

“Wat zou hij nu zien?”, vroeg zijn moeder zich af. Waarop we samen naar hem keken en zijn blik volgden. Het leek of hij naar de lamp aan het plafond keek, een lamp met glimmende onderdelen. Even later keek hij weg van de lamp en zag hij opeens iets bewegen. Een “ding” kwam langs voor zijn ogen en abrupt volgde hij het met zijn ogen en keek er een tijdje heel aandachtig naar. Zijn ouders vertelden dat ze voor het eerst zagen dat hij naar zijn hand keek. Het “ding” was zijn hand, voor hem iets nieuws, een bewegende vorm waar toevallig zijn blik op viel. 

We mijmerden samen of hij hetzelfde zou zien als wij, zonder begrip van wat het is of zonder naam voor het lichaamsdeel. We wisten het niet en genoten van zijn ontdekken van de wereld om hem heen. Het wonder van waarnemen! 

Marjolein 

 


11 april 2024

Onze eerste Nieuwsbrief is inmiddels in de lucht. Veel leesplezier!


14 maart 2024

Op het 3P Plein raken de kramen meer en meer bezet en zie je via de agenda welk aanbod er is. Als je op zoek bent naar een coach voor individuele begeleiding, of een vraag hebt, kijk dan bij de aanbieders om contact op te nemen met een van hen.

Op deze pagina zullen we nieuws delen vanuit ons plein en ook inspiratie, zoals blogs over de 3 principes, of links naar interessante websites of films.